Tehdään hyvää yhdessä

Mikä on Rotary

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö, joka toimii yli 200 maassa – jäseniä sillä on yli 1,2  miljoonaa. Rotarytoiminnan perustana ovat paikalliset rotaryklubit.

Rotary tunnetaan maailmanlaajuisesta nuorisovaihdosta. Lähes jokainen klubi järjestää yksin tai toisen klubin kanssa  vuosittain paikallisen nuoren vaihto-oppilasvuoden ja ottaa vastaan nuoren jostain päin maailmaa. Rotaryn näkyvin projekti on polion poistaminen maapallolta. Rotary on kerännyt rahaa ja tehnyt työtä vuodesta 1985  PolioPlus -hankkeessa. Tavoitteena on rokottaa kaikki maailman lapset poliota vastaan. Yhteistyökumppaneina tässä  työssä ovat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, Rotary International, USA:n terveysviraston osa ja YK:n lastenrahasto,  monet valtiot sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö. Poliotapaukset ovat vähentyneet maailmassa yli 350 000 tapauksesta  lähes nollaan vuodessa.

Jyväskylä-Päijänne Rotaryklubi

Olemme jyväskyläläinen Länsi-Suomen piiriin kuuluva aktiivinen rotaryklubi. Jäseniä meillä on 40, joista 1/3 on naisia. Jäsenten ikähaitari on laaja, alle 30-vuotiaasta yli 90-vuotiaaseen. Keskeistä toiminnassamme ovat viikoittaiset kokoukset korkeatasoisine ja monipuolisine esitelmineen, koko vuoden tai kesän kestävä nuorisovaihto sekä erilaiset hyväntekeväisyysprojektit ja vapaaehtoistyö. Aktiivisina rotareina opimme jatkuvasti uusia asioita. Kokouksiin voi  osallistua nykyisin myös etänä. Vaikutamme, opimme ja viihdymme yhteisten tavoitteiden äärellä - on klubimme motto.

Tehdään hyvää yhdessä

Haluatko tehdä hyvää ja vaikuttaa asioihin kotipaikkakunnallasi ja maailmanlaajuisesti? Rotaryn kautta avautuu mahdollisuuksia ja näköaloja maailmanlaajuiseen toimintaan. Liittymällä klubiimme liityt käytännössä maailman jokaiseen klubiin. Rotarina sinulla on oikeus vierailla missä tahansa klubissa, ja sinut otetaan siellä vastaan rotarina ja ystävänä.

Mitä sinä voit antaa Rotarylle? 

Sinulla on monia erilaisia mahdollisuuksia olla aktiivinen rotari. Auttamisen ja osallistumisen muotoja on loputon määrä,  sinä itse valitset, miten ja kuinka paljon osallistut ja sitoudut. Voit olla mukana klubisi projekteissa, käydä lukemassa  vanhuksille sanomalehtiä, toimia taloudellisena sponsorina tai kuunnella viikkokokousten mielenkiintoisia esitelmiä. Rotaryn kautta voit suunnata myös maailmalle esimerkiksi ystävyystoiminnan, vaihto-oppilastoiminnan tai kansainvälisten  palveluprojektien avulla. Voit antaa vaihto-oppilaalle kodin tai antaa omaa osaamistasi nuorten johtajien kouluttamisessa.

Rotarina voit 

 1. oppia uusia asioita
 2. palvella ja käyttää omaa osaamistasi
 3. verkostoitua ammatillisesti
 4. kasvaa ja kehittyä ihmisenä
 5. solmia uusia ystävyyssuhteita
 6. päästä osalliseksi kulttuurien monimuotoisuudesta
 7. toimia hyvänä yhteiskunnan jäsenenä
 8. edistää maailmanlaajuista yhteisymmärrystä
 9. viihtyä ja kokea uusia asioita
 10. olla mukana nuorisovaihdossa ja ottaa halutessasi kotiisi vaihto-oppilaan
 11. olla mukana eettisessä toiminnassa

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, ota yhteyttä presidenttiimme:
Hannu Salvi, hannu.salvi@gmail.com

Kutsumme sinut vierailemaan kokoukseemme.
Tervetuloa!